Nem mondott le minden címéről Szájer József

Megosztás

2016-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szájer Józsefet címzetes egyetemi tanárnak nevezte ki. Az indoklás szerint Szájer kiemelkedő szakmai, oktatói és kutatói tevékenységét ismerték el, megjegyezve azt is, hogy Magyarország közjogi megújulásában végzett következetes munkája méltóvá teszi őt a címzetes egyetemi tanári cím viselésére.

Azonban pár napja Szájer József lemondott az EP-képviselői mandátumáról, mert kitudódott, hogy a kijárási szabályokat megszegve részt vett múlt péntek este egy szexpartin, ahol döntő többségben férfiak voltak. A politikus a helyszínről menekülni próbált egy ereszcsatornán, de a rendőrök megállították. Az ügyészség közlése szerint drogot is találtak a táskájában (bár Szájer tagadta, hogy az az övé lenne).

A botrány következtében a politikus kilépett a Fideszből is, amit Orbán Viktor miniszterelnök az egyetlen helyes döntésnek tartott.

Az Mfor megkereste az NKE-t, hogy döntöttek-e már Szájer kinevezéséről, milyen oktatási tevékenységet végzett és milyen juttatásban részesült. A szombat este érkezett válasz szerint addig a pontig nem érkezett írásos lemondó nyilatkozat Szájer József részéről, címének visszavonásáról pedig a szenátusnak kell döntenie.

Kapcsolódó cikkek